yummy! yummy!
my 2nd jelly cocktail..
more better than the 1st one ok..
even, belum sejuk sudah sedap dimakan.
senang bangat!
"practice makes perfect"
^_^
Bahan-bahan:
1. Konnyaku Jelly [saye gune 1 paket je]
2. Air [sesedap rase]
3. Koktail [1 tin, nak lebih pun boleh...]
*saye tak gune gula sebab koktail tu kan dah ade syrup nye skali, nanti manis sangat lah pulak.
Cara-cara:
*kat belakang konnyaku jelly tu ade intructions jugak. tapi saye ikut cara saye...
1. Didih kan air.
2. Masukkan jelly sikit2 sambil kacau. untuk elak jelly berketul.
3. Biar sampai mendidih.
4. Kecilkan api, masukkan koktail dan biarkan sekejap.
5. Tuang ke dalam acuan.
6. Biarkan sejuk. Masukkan ke dalam fridge.
7. Sedia untuk dihidang.
No comments:
Post a Comment